fr nl en

Objets ajoutés récemment ×

Il n'y a aucun objet dans votre panier.

Het beroep van psycholoog en de uitoefening van de klinische psychologie

Collection : Non
ISBN : 978-2-8072-0295-5
Nombre de pages : 268
Date de publication : 12 mai 2017
Format : 17X24
Support : Papier
Het beroep van psycholoog en de uitoefening van de klinische psychologie
Een praktisch gids in de wetgeving
OU
Het beroep van psycholoog heeft op juridisch vlak de laatste jaren een grondige evolutie doorgemaakt. Vooral de aanpassing van de ‘historische’ wet van 8 november 1993 waardoor er een deontologisch en strafrechtelijk controlesysteem werd ingevoerd, de integratie van de deontologische regels in een koninklijk besluit in 2014 en de erkenning van de klinische psychologie als gezondheidszorgberoep sinds 1 september 2016 zijn daar de krachtlijnen van.

Deze juridische praktijkgids wil, op een didactische manier, vooral de toepasselijke regels toelichten. Zo gaat het onder meer over de bescherming van de titel, het deontologische kader, de rechten en plichten van de beoefenaar, de kosten, de verantwoordelijkheden, e-gezondheidszorg... Dit boek is een samenwerking tussen rechtsspecialisten en expert-psychologen en is voorzien van heel wat praktijkvoorbeelden.

Dit boek is ook beschikbaar in het Frans: La profession de psychologue et l'exercice de la psychologie clinique. Guide juridique pratique.