Privacybeleid

Laatste aanpassing  01.11.2020

La présente Politique est établie par :
Anthemis SA
Adresse : Place Albert I, 9 – B-1300 Limal
e-mail  : [email protected]
Elle est enregistrée sous le numéro de BCE n° : 0873 098 285
Ci-après, « Anthemis » ou « nous », « nos ».
Nous sommes particulièrement attentifs à la protection des données à caractère personnel (ci-après nommées « les données ») et au respect de la vie privée de toutes personnes amenées à entrer en contact avec nous. Nous agissons en toute transparence, conformément aux dispositions nationales et internationales en la matière, notamment le Règlement (UE) 2016/679 du Parlement européen et du Conseil du 27 avril 2016 relatif à la protection des personnes physiques à l’égard du traitement des données à caractère personnel et à la libre circulation de ces données, et abrogeant la directive 95/46/CE (ci-après dénommé le « règlement général sur la protection des données » ou « RGPD »).
La présente déclaration décrit les mesures prises pour la gestion de vos données à caractère personnel, et vos droits en qualité de personne concernée.
Elle peut être modifiée à tout moment afin notamment de nous conformer à toutes évolutions réglementaires, jurisprudentielles ou technologiques. Nous vous invitons à la consulter régulièrement.
Pour notre site internet nous vous renvoyons vers la politique des cookies en suivant ce lien : www.anthemis.be/cookies-policy.
Il se peut que notre site web contienne des liens vers d'autres sites web intéressants. Cependant, une fois que vous avez suivi ces liens pour quitter notre site, vous devez savoir que nous n'avons aucun contrôle sur le site tiers. Par conséquent, nous ne pouvons pas être tenus responsables de la protection du caractère privé des informations que vous fournissez lorsque vous visitez ces sites. Ces sites ne sont pas régis par la présente Charte de protection de la vie privée.
Vous pouvez réagir à l’une des pratiques décrites ci-après en nous contactant.
Nous vous informons que vos données seront utilisées conformément à la présente déclaration de protection des données.
1.    POURQUOI TRAITONS NOUS VOS DONNÉES ?
2.    QUELLES DONNÉES SONT COLLECTÉES ET TRAITÉES ?
3.    VOS DONNÉES SONT-ELLES DIVULGUÉES OU PARTAGÉES À DES TIERS ?
4.    EST-CE QUE NOUS TRANSFÉRONS VOS DONNÉES HORS DE L’UNION EUROPÉENNE ?
5.    QUELLE EST LA DURÉE DE CONSERVATION DE VOS DONNÉES ?
6.    COMMENT PROTÉGEONS-NOUS VOTRE VIE PRIVÉE ?
7.    QUELS SONT VOS DROITS ET COMMENT LES EXERCER ?
8.    QUEL EST LE DROIT APPLICABLE ET LA JURIDICTION COMPÉTENTE ?
9.    UTILISONS-NOUS DES TRACEURS ?
10.    ATTENTION À LA MISE À JOUR DE LA PRÉSENTE POLITIQUE !


1.    Pourquoi traitons-nous vos données ?
Nous recueillons et traitons vos données personnelles pour différentes raisons en nous fondant sur une base juridique déterminée par le RGPD (par exemple, le respect d'une obligation légale à laquelle nous sommes soumis ou l’exécution d’un contrat conclu avec vous).
Le tableau ci-dessous énonce les finalités et le fondement juridique d’utilisation de vos données personnelles.

Verwerking

Gebruiksdoel

Juridische basis voor verwerking

Beheer van precontractuele relaties

Wij verwerken uw persoonsgegevens om te reageren op verzoeken en/of vragen die u ons toestuurt (in het bijzonder via het contactformulier op onze website), als u ons uw CV stuurt om bij ons te solliciteren, als u contact met ons opneemt in het kader van een publicatieproject, als we contact met u opnemen om een mogelijke samenwerking te starten.

In overeenstemming met artikel 6.1.b) van de GDPR is deze verwerking noodzakelijk voor precontractuele maatregelen.

 

Beheer van onze klanten

 

We verwerken uw persoonsgegevens om bewerkingen uit te voeren met betrekking tot het beheer van onze activiteit: contracten, de rekeningen, boekhouding, verzendingen en ordertracering, het verstrekken van documenten...

In overeenstemming met artikel 6.1.b) van de GDPR is deze verwerking noodzakelijk voor contractuele maatregelen. 

Deze verwerking is noodzakelijk om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen die op ons rusten in overeenstemming met artikel 6.1.c) van de GDPR.

Relaties met auteurs beheren

Wij verwerken uw persoonsgegevens om bewerkingen uit te voeren met betrekking tot het beheer van onze relatie: het contact, de facturen, de boekhouding; de belastingen, productiebewaking....

In overeenstemming met artikel 6.1.b) van de GDPR is deze verwerking noodzakelijk voor contractuele maatregelen. 

Deze verwerking is noodzakelijk om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen die op ons rusten in overeenstemming met artikel 6.1.c) van de GDPR.

Beheer van trainingen, seminars, webinars

We verwerken uw gegevens als onderdeel van de organisatie van onze trainings-, conferentie- en webinaractiviteiten om uw registratie voor ons evenement op te volgen en om u nuttige informatie te bezorgen.

In overeenstemming met artikel 6.1.b) van de GDPR is deze verwerking noodzakelijk voor contractuele maatregelen. 

 

Beheer van onze interne analyses

Wij verwerken uw persoonsgegevens om interne analyses uit te voeren. Mogelijk hebben we uw contactgegevens nodig om contact met u op te nemen in het kader van enquêtes of marktonderzoek..

We verwerken uw gegevens in overeenstemming met de bepalingen van artikel 6.1.f) van de GDPR, op basis van ons gerechtvaardigd belang, dat hier wordt vermeld wanneer we dit belang en uw belangen of fundamentele rechten en vrijheden hebben afgewogen door uw ‘redelijke verwachtingen’ te onderzoeken.

U kunt te allen tijde bezwaar aantekenen tegen deze verwerking.

Beheer van onze communicatie en onze nieuwsbrief

 

Wij verwerken uw persoonsgegevens om u informatie te verstrekken met betrekking tot onze dienstverlening. 

Het is in ons legitieme en commerciële belang om alle diensten, nieuwe producten, speciale aanbiedingen aan te bieden en te promoten en/of informatieve berichten met u te delen die overeenkomen met wat u redelijkerwijs van ons kunt verwachten in de context van onze bestaande relatie of mogelijk in de toekomst.

We verwerken uw gegevens, in overeenstemming met de bepalingen van artikel 6.1.f) van de GDPR, op basis van ons gerechtvaardigd belang, dat hier wordt vermeld wanneer we dit belang en uw belangen of fundamentele rechten en vrijheden hebben afgewogen door uw ‘redelijke verwachtingen’ te onderzoeken.

U kunt te allen tijde bezwaar aantekenen tegen deze verwerking.

 

Beheer van onze leveranciers

 

Wij verwerken uw persoonsgegevens om onze contractuele verplichtingen jegens u of uw bedrijf na te komen.

Deze verwerking is noodzakelijk voor de uitvoering van onze verplichtingen die we met u zijn aangegaan, in overeenstemming met artikel 6.1.b) van de GDPR.

 

Beheer van onze geschillen

 

Nous pouvons être amenés à utiliser vos données pour répondre à notre intérêt légitime ou à ceux de tierces parties, à l’occasion de la défense de nos intérêts (ou de ceux de tiers) en justice dans le contexte de notre relation existante ou possible dans le futur. 

 

We hebben ook een gerechtvaardigd belang bij het verwerken van persoonsgegevens voor de verdediging van onze belangen, in het bijzonder maar niet uitsluitend in het kader van geschillen of gerechtelijke acties op basis van artikel 6.1.f) van de GDPR. 

We kunnen in deze context ook worden verplicht om gevoelige gegevens te verwerken, in overeenstemming met de bepalingen van artikel 9.2.f) van de GDPR.

Tenzij er wettelijke uitzonderingen zijn, kunt u op elk moment bezwaar aantekenen tegen de verwerking op basis van uw legitiem belang of van uw toestemming door contact met ons op te nemen.

2.    Welke gegevens worden verzameld en verwerkt?
Wij verzamelen alleen persoonsgegevens die adequaat, relevant en beperkt zijn tot wat strikt noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt. Afhankelijk van de doeleinden wordt de gegevensverzameling anders uitgevoerd.
We geven hieronder de persoonlijke gegevens die we over u verzamelen, de reden voor hun verzameling en de methoden om deze te verzamelen.



Verwerking

Verzamelde en verwerkte gegevens 

Methode van verzamelen

Beheer van precontractuele relaties

Persoonlijke identificatiegegevens (achternaam, voornaam, adres, telefoonnummer)

Elektronische identificatiegegevens (e-mailadres)

Familiale gegevens (burgerlijke staat, enkel voor wervingsdoeleinden)

Persoonlijke kenmerken (uw land, uw taal, uw interessegebieden)

Beroepskenmerken (beroep en enkel in het kader van werving, diploma, loopbaan)

Rechtstreeks van u 

U hebt ze voor het publiek toegankelijk gemaakt 

vanuit commerciële databases

 

Beheer van onze klanten

 

Persoonlijke identificatiegegevens (naam, voornaam, adres, telefoonnummer, bestelnummer, bedrijf of btw-nummer) 

Elektronische identificatiegegevens (e-mailadres, IP-adres) 

Financiële gegevens (rekeningnummer)

Rechtstreeks van u 

U hebt ze voor het publiek toegankelijk gemaakt 

Vanaf de kruispuntbank voor ondernemingen, in de databanken van uw beroepsvereniging

Relaties met auteurs beheren

Persoonlijke identificatiegegevens (naam, voornaam, adres, telefoonnummer, bedrijf- of btw-nummer, rijksregisternummer) 

Elektronische identificatiegegevens (e-mailadres)

Beroepskenmerken (beroep, interessegebieden)

Financiële gegevens (rekeningnummer) 

Rechtstreeks van u 

U hebt ze voor het publiek toegankelijk gemaakt 

Vanaf de kruispuntbank voor ondernemingen, in de databanken van uw beroepsvereniging

Beheer van trainingen, seminars, webinars

Persoonlijke identificatiegegevens van sprekers en deelnemers (naam, voornaam) 

Elektronische identificatiegegevens (e-mailadres, IP-adres) 

Beroepskenmerken van de sprekers (beroep, diploma, carrière)

Rechtstreeks van u 

U hebt ze voor het publiek toegankelijk gemaakt 

 

Beheer van onze interne analyses

Persoonlijke identificatiegegevens (naam, voornaam, adres, telefoonnummer, bestelnummer, bedrijf of btw-nummer) 

Elektronische identificatiegegevens (e-mailadres, IP-adres) 

Persoonlijke kenmerken (uw land, uw taal, uw interessegebieden)

Rechtstreeks van u 

U hebt ze voor het publiek toegankelijk gemaakt 

Vanaf de kruispuntbank voor ondernemingen, in de databanken van uw beroepsvereniging

Beheer van onze communicatie en onze nieuwsbrief

 

Persoonlijke identificatiegegevens (naam, voornaam, telefoonnummer, adres) 

Elektronische identificatiegegevens (e-mailadres, IP-adres) 

Persoonlijke kenmerken (interessegebieden) 

Beroepskenmerken (beroep)

Rechtstreeks van u 

U hebt ze voor het publiek toegankelijk gemaakt 

Vanaf de kruispuntbank voor ondernemingen, in de databanken van uw beroepsvereniging

Beheer van onze leveranciers

 

Persoonlijke identificatiegegevens (naam, voornaam, adres, telefoonnummer, bestelnummer, bedrijf of btw-nummer) 

Elektronische identificatiegegevens (e-mailadres)

Financiële gegevens (rekeningnummer)

Rechtstreeks van u 

U hebt ze voor het publiek toegankelijk gemaakt 

Vanaf de kruispuntbank voor ondernemingen

Beheer van onze geschillen

 

Persoonlijke identificatiegegevens (naam, voornaam, adres, telefoonnummer, bestelnummer, bedrijf of btw-nummer) 

Elektronische identificatiegegevens (e-mailadres, IP-adres) 

Persoonlijke kenmerken (leeftijd, geslacht, geboortedatum , uw land, uw taal)

Financiële gegevens (rekeningnummer) 

Alle gegevens die nodig zijn voor de verdediging van onze belangen in de rechtbank 

Rechtstreeks van u 

U hebt ze voor het publiek toegankelijk gemaakt 

Vanaf de kruispuntbank voor ondernemingen, in de databanken van uw beroepsvereniging

3.    Worden uw gegevens openbaar gemaakt of gedeeld met derden?
De hierboven vermelde gegevens zijn toegankelijk voor mensen die lid zijn van ons team, of tussenkomen als medewerkers; waar van toepassing, worden uw gegevens meegedeeld aan onze advocaten of technische adviseurs, aan bank- of verzekeringsorganisaties in de strikt noodzakelijke maatregelen.

We zullen uw gegevens waarschijnlijk ook doorgeven:
a)    op verzoek van een wettelijke, administratieve of gerechtelijke autoriteit; of
b)    te goeder trouw, gezien het feit dat een dergelijke actie vereist is om te voldoen aan toepasselijke wet- of regelgeving;
c)    om onze rechten of die van andere gebruikers van onze diensten te beschermen en te verdedigen.
We kunnen ook worden verplicht om toegang te verlenen tot bepaalde gegevens aan onze medecontractanten, gekwalificeerd als ‘onderaannemers’ in de zin van de wetgeving, voor zover strikt noodzakelijk voor het bereiken van onze doeleinden, zoals bijvoorbeeld de werking van applicaties of geautomatiseerde beheersystemen.
In alle omstandigheden zorgen we voor de bescherming van uw gegevens door middel van overeenkomsten die de vertrouwelijkheid waarborgen.

Type dienstverlener

Plaats

E-mailproviders

Europa

Postbedeling 

Europa

Aanbieders van IT-oplossingen en onderhoud van infrastructuur en systemen

Europa/Israël/Verenigde Staten

Sociale netwerken

Europa

Hosting / cloud service providers

Europa

Advocaten en juridische dienstverleners

Europa

Accountants en financiële dienstverleners

Europa

Dienstverleners in het productie- en distributieproces

Europa

Oplossing voor het versturen van nieuwsbrieven

Europa

Oplossing voor videoconferenties

Europa/Verenigde Staten

Banken
 

Europa














Om veiligheidsredenen worden de namen van onze onderaannemers enkel op verzoek en zo snel mogelijk meegedeeld. U kunt ons een e-mail sturen op het volgende adres: [email protected]  [email protected]


4.    Geven wij uw gegevens door buiten de Europese Unie?
We delen geen gegevens buiten de Europese Unie.
Mochten we de gegevens naar een land buiten de Unie moeten overdragen, dan is dat enkel toegestaan als:
-  de Europese Commissie een besluit genomen heeft dat een passend en gelijkwaardig niveau van bescherming biedt als datgene dat door de Europese wetgeving wordt geboden, en op basis daarvan zullen persoonsgegevens worden doorgegeven;
- voor de overdracht geldt een adequate maatregel die een beschermingsniveau biedt dat gelijkwaardig is aan dat van de Europese wetgeving, zoals de standaardclausules van de Commissie, de toestemming.

5.    Wat is de bewaartermijn van uw gegevens?
De bewaartermijn varieert afhankelijk van de doeleinden waarvoor uw gegevens worden verwerkt. Deze termijn is beperkt, rekening houdend met eventuele wettelijke bewaarverplichtingen.
Hieronder vindt u de lijst met de verwerking en de respectievelijke bewaartermijn.

De verwerking

Termijn

Beheer van precontractuele relaties

De houdbaarheid is 2 jaar vanaf uw laatste reactie.

Beheer van onze klanten

De bewaartermijn is 10 jaar vanaf het jaar waarin u voor boekhoudkundige doeleinden werd geregistreerd.

Auteursrelatiebeheer

De bewaartermijn is 10 jaar vanaf het jaar waarin u voor boekhoudkundige doeleinden werd geregistreerd.

Beheer van opleidingen, conferenties, webinars

De bewaartermijn is 10 jaar vanaf het jaar waarin u voor boekhoudkundige doeleinden werd geregistreerd.

Beheer van onze interne analyses

De bewaartermijn is 5 jaar vanaf de uitgifte van onze interne analyse om een langetermijnbeoordeling van onze ontwikkelingen te garanderen.

Beheer van onze communicatie en nieuwsbrief

De houdbaarheid is 3 jaar vanaf het einde van de commerciële relatie of de inzameling. 

Beheer van onze leveranciers

De bewaartermijn is 10 jaar vanaf het jaar waarin u voor boekhoudkundige doeleinden werd geregistreerd.

Beheer van onze geschillen

 

De gegevens worden gewist zodra het vonnis in kracht van gewijsde is gegaan; het vonnis wordt voor fiscale doeleinden bewaard, 10 jaar na het jaar van de betekening van de eindbeslissing.

6.    Hoe beschermen we uw privacy?
Om een optimaal beschermingsniveau voor de op de website verzamelde gegevens te garanderen, nemen wij de nodige technische en organisatorische maatregelen (versleutelingstechnologie en veiligheidsmaatregelen om ongeoorloofde toegang tot uw persoonlijke gegevens te voorkomen, om het verlies, het misbruik of de wijziging van de op de websites verzamelde gegevens te beschermen en te vermijden). Wij houden rekening met de huidige kennis, de kosten van de uitvoering en de aard, de omvang, de context en het doel van de verwerking, alsmede met de risico's voor uw rechten en vrijheden.
In alle omstandigheden zorgen wij voor een adequaat niveau van technische en organisatorische beveiliging van uw gegevens om u te beschermen tegen het lekken van gegevens, inclusief verlies, vernietiging, openbare onthulling, ongeoorloofde toegang of misbruik. Als u echter op de hoogte bent van een datalek, of als u een vermoeden hebt, vragen wij u om dit onmiddellijk te melden door contact met ons op te nemen.

7.    Wat zijn uw rechten en hoe kunt u ze uitoefenen?
Tenzij een wettelijke bepaling die in België van kracht is dit niet toestaat, met inbegrip van de GDPR, hebt u op grond van de regelgeving de volgende rechten:
- het recht van toegang, inclusief het recht om te weten of wij uw gegevens verwerken;
- het recht op een kopie van de verwerkte gegevens;
- het recht om verwerkte gegevens te corrigeren;
- het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw gegevens, met name als u uw toestemming wilt intrekken of als uw gegevens worden verwerkt op basis van ons rechtmatige belang;
- het recht om de verwerking van gegevens te beperken:
- indien u de juistheid van die gegevens betwist, in afwachting van de beoordeling van de betrokken belangen voordat u gebruikmaakt van het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van sommige van uw persoonsgegevens;
- indien de verwerking van uw persoonsgegevens onrechtmatig is, maar u geen gebruik wenst te maken van uw recht om de gegevens te laten verwijderen.
- als we uw persoonlijke gegevens niet meer nodig hebben, maar u ze nodig hebt in het kader van een juridische procedure;
- het recht op het wissen van verwerkte gegevens. Dit recht is echter niet absoluut en wij kunnen er niet aan voldoen als een wettelijke verplichting, zoals het bijhouden van onze boekhouding, ons verplicht uw gegevens te verwerken;
- het recht op de overdraagbaarheid van de verwerkte gegevens, d.w.z. het opvragen of doorgeven aan een door u aangewezen derde partij, van de door ons verwerkte persoonsgegevens, voor uw persoonlijk gebruik, in het formaat waarin wij die bewaren;
- het recht om een klacht in te dienen bij de gegevensbeschermingsautoriteit:
www.gegevensbeschermingsautoriteit.be
Drukpersstraat 35, 1000 Brussel
Tel.: +32 (0)2 274 48 00
Fax: +32 (0)2 274 48 35
E-mail: [email protected]  www.autoriteprotectiondonnees.be/
Rue de la Presse, 35 à 1000 Bruxelles
Tel.: +32 (0)2 274 48 00
Télécopie: +32 (0)2 274 48 35
Courriel : [email protected]  


Vous pouvez également introduire une plainte auprès du tribunal de première instance de votre domicile.
Pour de plus amples informations sur les plaintes et voies de recours possibles, vous êtes invités à consulter l’adresse suivante de l’Autorité de protection des données :
https://www.autoriteprotectiondonnees.be/citoyen/agir/introduire-une-plainte


Si vous avez besoin de plus d’informations sur vos droits contactez-nous.
Nous ne manquerons pas de donner suite à votre demande dans les meilleurs délais et au plus tard dans le mois qui suit la réception de votre demande, nous vous informerons des suites que nous y avons accordées.
Selon la difficulté de votre demande ou le nombre de requêtes que nous recevons d’autres personnes, ce délai pourra être prolongé de deux mois. Dans ce cas, nous vous avertirons de cette prolongation dans le mois suivant la réception de votre demande.
En toutes circonstances, lors de la communication de ces informations, nous sommes toujours dans l’obligation de tenir compte des droits et libertés des autres personnes.
Vous pouvez exercer vos droits en vous adressant par mail à l’adresse suivante : [email protected] ou par envoi postal à l’adresse suivante : Anthemis, place Albert I, 9 – B-1300 Limal.

8.    Quel est le droit applicable et la juridiction compétente ?
La présente Politique est régie par le droit belge.
Tout litige relatif à l’interprétation ou l’exécution de la présente Politique sera soumis au droit belge et relèvera de la compétence exclusive des tribunaux de l’arrondissement judiciaire de Bruxelles.

9.    Utilisons-nous des traceurs ?
Nous utilisons des cookies sur nos sites internet.
Un cookie est un code sous la forme d’un fichier stocké sur votre ordinateur. Lors d’une visite ultérieure sur notre site internet, ces cookies peuvent alors être reconnus. Les cookies nous aident à améliorer notre site, à faciliter votre navigation, à vous offrir une publicité ciblée ou encore à analyser notre audience.
Pour en savoir plus sur notre Politique en matière de cookies, veuillez consulter notre site internet, en suivant ce lien : www.anthemis.be/cookies-policy

10.    Attention à la mise à jour de la présente politique !
Cette Politique peut être mise à jour à tout moment et sans avis de modification. Nous vous conseillons de et vous invitons à la consulter régulièrement.

Dernière mise à jour le 1er novembre 2020.